fbpx

מחפשים משרה חדשה? כך תעשו זאת! 12 טיפים לחיפוש עבודה לפניכם

בין אם אתם עובדים צעירים בתחילת דרכם, עוברים בין משרות או מחפשים עבודה חדשה בעקבות התפטרות או פיטורין, תהליך חיפוש עבודה הוא תהליך מורכב אשר מעלה איתו הרבה שאלות, חששות לגבי העתיד ולעיתים אף קצוב בזמן ומושפע מגורמים אישיים עליהם בנו להתחשב ובמצב הכלכלי בו אנחנו נמצאים.

מה עליכם לעשות כדי להיות מוכנים בצורה הטובה ביותר?
במאמר הבא אספנו עבורכם 12 טיפים לחיפוש עבודה וטיפים למציאת עבודה + דברים שחשוב לזכור על מנת להגיע אל היעד שלכם ולמצוא עבודה חדשה.

1. הכנה ומיקוד
שלב זה יעזור לכם בהבנה של תהליך החיפוש אשר עומד לפניכם, וימקד אתכם בכיוון הנכון. תהליך של חיפוש עבודה דורש זמן ואנרגיה ולפעמים אפילו הרבה מהם וכל הכנה מוקדמת שאתם יכולים לעשות תעזור לכם בהמשך הדרך. הגדירו לעצמכם מה אתם מחפשים בעבודה הבאה שלכם, מבחינת סוג המשרה, תנאים, היקף העבודה, אם זו עבודה מהבית או במשרד, או כל היבט אחר. תעשו לכם רשימה של תפקידים וחברות שאליהם הייתם רוצים להתמיין, תשקיעו זמן בחיפוש והציבו לכם לוחות זמנים ומטרות בתהליך חיפוש העבודה. תזכרו שזה בסדר אם לא תמיד תגיעו בדיוק למטרה המדויקת בזמן שהוקצב למשימה, הרי התהליך הוא דינמי ואתם לא המשתנה היחידי במשוואה. צורת עבודה והכנה שכזו תעזור לכם לבוא מסודרים ומוכנים יותר לתהליך ולא להרגיש שאתם הולכים לאיבוד. כאשר מתחילים תהליך מורכב שכזה זה טבעי שנרגיש לפעמים תסכול וכמה שנהיה יותר מוכנים מראש, יהיה יותר קל להעלים את התחושות השליליות ולהתרכז במטרה.

2. תהיו כנים עם עצמכם
בדיוק כפי שעליכם להיות כנים עם המעסיקים הבאים שלכם, תנסו להיות כמה שיותר אמיתיים עם עצמכם, תדעו לזהות מה החולשות והחוזקות שלכם ולפיהן תחפשו משרות אשר מתאימות לכם.
כמובן שחשוב לחלום גבוה ותמיד כדאי להעיז, במיוחד אם אתם בתחילת הדרך ולא בעלי ניסיון רב- אם אתם מאמינים בעצמכם ויודעים שיש לכם את הכישורים המתאימים- לכו על זה! אך הגשת מועמדות למשרה שאתם יודעים שאתם בטוח לא מתאימים אליה עלולה להוביל לאי נעימות ואכזבות מיותרות שניתן להימנע מהם.

3. תאמינו בעצמכם
לא תמיד תהליך חיפוש העבודה עובר חלק ועם הצעות העבודה והראיונות, מגיעות גם דחיות.
לפעמים ראיון עבודה יכול להרגיש כחוויה מאיימת, שהרי מי שאנחנו כאדם והכישורים שלנו עומדים למבחן וכאשר לא חוזרים אלינו אחרי ראיון או לחילופין עונים בתשובה שלילית, זה עלול לגרום לנו לפקפק בעצמנו וביכולות לנו, אבל אל תשכחו שיש גורמים רבים אשר משפיעים על קבלת המשרה ויכול להיות שעבור מעסיק אחר תהיו המועמד המושלם. אל תתייאשו- אחרי על הלא מגיע גם כן!

4. תפרגנו לעצמכם! אבל לא יותר מדי
עוד בכתיבת קורות החיים שלכם ובמיוחד בראיון עבודה, אם טלפוני או פרונטלי, אל תחששו לפרגן לעצמכם. אין פה מקום לצניעות. כישורים מיוחדים או הצלחות בעבודה הם דבר שאתם רוצים לספר עליו למי שיכול להיות המעסיק הבא שלכם ואין סיבה שלא תרצו להתבלט מעל מועמדים אחרים, אם זאת היזהרו מלהפגין בטחון עצמי מופרז אשר נתפס כתכונה שלילית והימנעו מהגזמות או סיפורים מנופחים.

5. תפיצו את השמועה
כאשר אתם מחפשים עבודה חדשה אל תסתפקו רק בחיפוש עבודה בערוצים הסטנדרטיים של אתרי חיפוש עבודה, לפעמים העבודה הבאה יכולה להפתיע ולהגיע ממקום לא צפוי. תוודאו שהסביבה הקרובה שלכם יודעת שאתם מחפשים, ספרו על כך לחברים ולמשפחה והפיצו את השמועה. ייתכן שתגלו פתאום שמגייסים עובדים למשרה מתאימה לכם בחברה שבן דוד שלכם עובד בה, שחבר של חבר מחפש עובד לעסק שלו או שהבן של שכנה הוא מגייס בחברת משאבי אנוש – וכשהחיבור נעשה דרך מישהו שמכירים יש סיכוי שתקבלו גם עדיפות. במידה ואתם לא כבר מועסקים בחברה מסוימת ורוצים לשמור את תהליך החיפוש דיסקרטי, שווה גם לכתוב פוסט בפייסבוק, זהו מאגר אנושי אדיר ויכול להיות שבעזרת שיתופים של חברים הפוסט שלכם יכול להגיע אל המעסיק הבא שלכם. אף פעם אל תפקפקו בחכמת ההמונים, וזכרו – לא תמיד אפשר לחזות או לנחש מאיפה תגיע הצעת העבודה הבאה שלכם, לכן העובדה שהסביבה שלכם מודעת לזה שאתם בתהליך חיפוש עבודה יכולה להיות יעילה עבורכם.

6. רושם ראשוני
עברתם תהליכי מיון והוזמנתם לראיון. הרושם הראשוני שתשאירו על המראיין ודרכו בעצם על הארגון הוא קריטי. שימו לב שאתם משדרים כבוד כלפי הארגון והמראיין, בדיוק כפי שאתם מצפים שיתייחסו אליכם. תגיעו בזמן, בלבוש הולם ומקצועי, התנהגו בנימוס ואדיבות והשתדלו לשדר חיוביות ועניין.

7. מחקר 
לפני ראיון עבודה, לא יזיק לעשות מחקר בסיסי על המקום בו אתם מתראיינים ועל המשרה עצמה.
כאשר אתם באים עם רקע בנושא אתם משאירים רושם של בקיאות, רצינות ורצון ללמוד על הארגון ולהיות חלק ממנו. מחקר שכזה יכול גם לעזור לכם לקבל תמונה על התנאים בחברה ואפילו על השכר.

8. קורות חיים 
לקורות החיים יש חשיבות אדירה והם חלק מהרושם הראשוני אשר אתם משאירים על מעסיק. זוהי בעצם הפעם הראשונה בה המעסיק “נתקל” בכם. תדאגו שקורות החיים שלכם מאורגנים, מנוסחים בצורה מסודרת וברורה, מעודכנים כרונולוגית וממוקדים לתחום המשרה אליה אתם מתמיינים.
כאשר אתם כותבים קורות חיים תשקלו ליצור כמה גרסאות מעט שונות בהתאמה לדרישות המעסיק, במיוחד אם אתם בעלי כישורים מגוונים והרקע התעסוקתי שלכם כולל בתוכו תחומים שונים.
כתיבת קורות החיים שלכם זה הזמן שלכם להדגיש הישגים שעשיתם בעבודות קודמות וכישורים מיוחדים שיכולים לגרום לכם להתבלט בערימה של קורות חיים נוספים. אל תפחדו להרים לעצמכם!

9. תהיו אקטיבים וצרו פנייה למגייסים:
חשוב שתקחו חלק אקטיבי בתהליך חיפוש העבודה, בימינו שליחת קורות חיים למעסיקים פוטנציאלים והמתנה פסיבית למענה כבר לא תמיד מספיקים למציאת עבודה. במידה ופניתם למעסיק ולא קיבלתם תשובה חזרה אחרי זמן מה, אל תחששו לפנות שוב ואל תתנצלו על הפנייה השנייה או תרגישו שאתם “מציקים” למעסיק. עם זאת אל תשכחו שאתם כנראה לא המועמד היחידי שפנה לאותו המעסיק ואל תקחו את זה אישית אם לא קיבלתם תשובה חזרה או שלקח למעסיק זמן לענות לכם, ייתכן שאתם כן מתאימים למשרה והפרטים שלכם פשוט התפספסו על הדרך בין כל המועמדים ולכן שווה לכתוב שוב ולהתעניין, בנימוס כמובן, לגבי תשובתם. הרבה אנשים הנמצאים בתהליך של מציאת עבודה חוששים לפנות באופן אקטיבי למגייסים בפלטפורמות שונות לדוגמא כמו לינקדאין, אין לכם מה לחשוש! אל תשכחו שבדיוק כפי שאתם מחפשים עבודה, המעסיק מחפש עובד והוא נמצא בתהליך דומה לשלכם אך מהעבר השני שלו, יש מעסיקים רבים אשר מעריכים את זה ורואים במהלך שכזה כסימן לביטחון עצמי ואופי יוזם. כאשר אתם פונים למגייס, תוודאו לפני שיש בכלל משרה פנויה בחברה אשר מתאימה למה שאתם מחפשים ותאזרו את האומץ לכתוב למגייס, זה יכול לעבוד רק לטובתכם! כאשר אתם הראשונים הפונים למגייס עבודה, אל תשכחו שאתם בעצם מוכרים את עצמכם כמועמד למשרה ורוצים להתבלט מעל המועמדים האחרים לתפקיד. הציגו את עצמכם באור חיובי, הדגישו הישגים ותשתפו בסיבה בה אתם מעוניינים לקבל את העבודה. תהיו אסרטיביים, אך היזהרו להשמע אגרסיביים או להגזים במחמאות עצמיות.

10. מיתוג עצמי ברשתות החברתיות:
בדיוק כמו שפייסבוק כבר נכנס לכל תחום אחר בחיינו, גם בתחום חיפוש העבודה יש לו משמעות. מאוד נפוץ בימינו לחפש ולמצוא עבודה ברשתות החברתיות ויש ממש קבוצות ייעודיות לכך ועמודים המוקדשים לנושא ולמגוון תחומים שונים בשוק העבודה. במידה ואתם כבר משתמשים או מתכוונים להשתמש ברשתות החברתיות ככלי לחיפוש עבודה קחו בחשבון שעמוד הפרופיל שלכם משמש ככרטיס הביקור שלכם, התמונה שלכם והתוכן שאתם משתפים יכולים להשפיע על הרושם הראשוני שאתם משאירים על מעסיק עתידי ובמידה והשימוש שלכם ברשתות הוא אישי ומקצועי יחדיו, כדאי לבדוק את הגדרות הפרטיות שלכם ולוודא שאתם שולטים במי יכול לצפות בתוכן על העמוד שלכם. מומלץ להוסיף לעמוד הפרופיל שלכם את המקצוע שלכם ואת שם החברה שבה אתם עובדים ואף להוסיף מעסיקים קודמים שאתם חושבים שיכולים להיות רלוונטיים למעסיקים פוטנציאלים. לא תמיד אנחנו יודעים מי הסתכל על עמוד הפרופיל שלנו ולכן חשוב לשים לב לכל הדברים הנ”ל כאשר אנחנו עונים להצעות ופונים למעסיקים ברשתות החברתיות.

11. להקדיש לזה זמן
יש האומרים שתהליך חיפוש עבודה זה עבודה בפני עצמה. לכן חשוב להקדיש לזה זמן.
תדאגו שאתם מקציבים זמן בכל יום אשר אתם מקדישים לחיפוש עבודה, תציבו מטרות ותהיו מאורגנים, אם זה דרך טבלאות, רשימות או כל שיטה שעובדת עבורכם.
תבצעו מעקב אחרי משרות אשר אתם מעוניינים בהם, אלו ששלחתם אליהם קורות חיים או כאלו שאתם נמצאים בתהליך איתם ותעקבו אחרי תשובות של מראיינים. זוהי השקעה מובטחת!
בדיוק כפי שתהליך ההכנה הוא מרכיב חשוב בדרך למצוא עבודה, צריך לשמר את תהליך ההכנה וחשוב להיות עם היד על הדופק בזמן התהליך ולהשקיע זמן במעקב אחרי חיפוש העבודה שלכם, לפעמים אנחנו שולחים את קורות החיים שלנו למספר מקומות עבודה ומשתמשים בפלטפורמות שונות לחיפוש ואיתור משרות וחשוב שיהיה לכם מעקב על כך. תבנו לכם טבלה המפרטת את המשרות שאליהן פניתן, המשרות בהן אתם נמצאים בתהליך מיון ומשרות אשר אתם מעוניינים לשלוח אליהם פרטים בעתיד, תפרטו באיזה פלטפורמה השתמשתם למציאת המשרה, כמה זמן עבר מאז שליחת קורות החיים, בין אם היה מענה או לא ותדאגו שתהיה לכם רשימה מסודרת עם תאריכי ראיונות עתידיים, יעדי מטרות שהצבתם לעצמכם ומשימות אשר עליכם לבצע. תהליך זה של מעקב רציף יעזור לכם התמודד עם התהליך המורכב ולא לפספס שום פרט בדרך תוכלו אפילו ללמוד משהו חדש על עצמכם ולהיות מוכנים לפעם הבאה שאולי תצטרכו לעמוד באתגר שכזה.
תעקבו אחר כל השלבים ומבטיחים שתגיעו אל היעד הנכסף שהוא מציאת העבודה הבאה שלכם!

12. השוק השתנה. תהיו גמישים
בשנה האחרונה בעקבות משבר הקורונה שוק העבודה השתנה מבחינות רבות, אם זה מבחינת אופי או כמות המשרות בשוק ואף תנאים ושכר. הרבה אנשים מצאו את עצמם מחוסרי עבודה ואף החליפו מקצוע לחלוטין. בתקופות שכאלו עלינו להיות גמישים ולזכור להתאים את עצמנו למצב הקיים.
מצד שני אפשר גם למצוא את היתרונות במצב החדש ולנתב אותם לטובתנו, לדוגמא, עכשיו שהרבה חברות מתקיימות במתכונת של עבודה מהבית, ייתכן ותוכלו להגיש מועמדות למשרה אשר לא נמצאת גיאוגרפית באזורכם ובעבר לא היה אופציה אמיתית עבורכם.

קחו אתכם את הטיפים שלנו, צאו למסע של חיפוש העבודה שלכם ושיהיה בהצלחה!

רוצים שנעזור לכם למצוא את העבודה הבאה שלכם? בקרו בעמוד חיפוש המשרות שלנו

 

תוכן עניינים

משרות חמות, טיפים, וובינרים ועדכונים בדרך למציאת העבודה הבאה שלכם

שליחת קורות חיים

הדרך למשרה הבאה שלך מתחילה ממש עכשיו
מרגש? גם אותנו!

- או מילוי הטופס הבא: -

תודה

הפרטים נשלחו בהצלחה!

איזה כיף

בדקות הקרובות ישלח אלייך
sms עם פרטים נוספים

רגע... לפני שאתם הולכים,

את קורות החיים שלכם כבר שלחתם?
תנו לנו למצוא לכם את המשרה הבאה שלכם!

- או מילוי הטופס הבא: -

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)

הגשת מועמדות

הגשת מועמדות באמצעות קובץ קורות חיים:

- או מילוי הטופס הבא: -

יצירת קשר

צרו קשר וקבלו פיתרון מקיף, מקצועי ומותאם אישית לצרכים שלכם! צוות המומחים שלנו פה עבורכם.

התחברות

ברוך שובך! התחבר לחשבון שלך באמצעות רשתות:

או באמצעות דוא״ל וסיסמא:

הרשמה לאתר מעוף

יצירת חשבון באתר מאפשרת שמירת משרות מועדפות,
הגדרת סוכן חכם ושמירת קורות חיים באיזור האישי.
ההרשמה באמצעות רשתות:

או באמצעות דוא״ל: (הסיסמא תשלח אלייך במייל)

הנתונים האישיים שלך ישמשו לתמיכה בחוויה שלך ברחבי אתר זה ולניהול הגישה לחשבונך. קראו עוד בעמוד מדיניות פרטיות.

איזה כיף, הפרטים נשלחו בהצלחה!

נדבר בקרוב.
ולבינתיים, כדאי לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות :)