סידורי עבודה גמישים הופכים פופולריים יותר ויותר במקומות עבודה מודרניים, ולא בכדי. לכל עובד, בכל תפקיד ובכל גיל יש התחייבויות משפחתיות ואישיות שיכולות להפוך את שמירת האיזון בין עבודה לחיים האישיים – לאתגר אמיתי.
למעסיקים יש כמה דרכים לגלות גמישות כלפי העובדים, מסידורי עבודה גמישים ועד לעבודה היברידית המשלבת בית ומשרד. זהו ללא ספק מצב שבו שני הצדדים מרוצים, בכמה היבטים:
- רווחת העובד כפעולת שימור:
גמישות זו כלפי העובדים, תביא להגברת שביעות הרצון והפרודוקטיביות שלהם וכך תועיל לצוות ולארגון כולו. עובד מרוצה הוא עובד טוב יותר, והוא לבטח גם ידע לשווק את החברה ואת המשרות עבורן היא מגייסת. - כלי למשא ומתן בתהליך הגיוס:הצעת האופציה הזו של עבודה היברידית וגמישה, היא כלי משמעותי לשיווק המשרה בפני קהל היעד. מועמדים מבינים יותר ויותר את החשיבות של זמן הנסיעה הנחסך מהם כשהם עובדים מהבית, ואת ערכן של השעות הללו בסביבת הבית, דבר המאפשר מרווח זמן ונשימה.
- הגדלת כמות המועמדים הפוטנציאליים:
ברגע שנגדיר את העבודה כהיברידית או מהבית בלבד, או אף נציע גמישות בשעות ובימים, נוכל להרחיב לא רק את אזורי הגיוס הרלוונטיים, אלא גם את קהל היעד שלנו: הורים המעוניינים להיות בסביבת הבית בימים מסוימים בשבוע, סטודנטים הרוצים לעבוד במשרה מלאה תוך שילוב הלימודים, ועוד…
בשורה התחתונה – יש כאן לחלוטין מצב של WinWin:
המעסיק זוכה לגייס ולשמר את העובדים שלו בזכות הגמישות הזו,
והעובדים מרוצים ונהנים מאיזון עבודה – בית.